Najnovije

Škola barmena – F.A.Q.

Sve što trebate znati o školi barmena:

 

1.Koliko traje?

3 tjedna – 22 dana.

2. Kada se održavaju predavanja?

Predavanja se održavaju svaki radni dan i traju 4 – 5h.

 

3. Gdje se održavaju predavanja?

Ciottina 19/1, Rijeka – predavanja, degustacije i miksologija

Zanonova 1 – flair treninzi

 

4. Što se točno uči u Školi barmena?

U školi barmena obrađuje se sljedeće gradivo:

Bazna pića koktela – gin, vodka, tequila, konjak, brandy, whisky, rum. Ovdje ćete saznati sve o baznim pićima od kojih se kokteli izrađuju, to uključuje poznavanje nastanka, način proizvodnje, povijest, najpoznatije brendove itd.

Flair – osnove flair bartendinga gdje bi kroz mjesec dana trebali svladati sljedeće:

  1. Osnovni trikovi sa šejkerom
  2. Osnovni trikovi s bocom
  3. Spajanje dva objekta,sječenja,hvatovi,atraktivna točenja,izbačaji
  4. Working flair – izrada showa (boca & šejker)
  5. Exibition flair – izrada showa (boca & šejker)
  6. Ponavljanje oba showa,rad s punim bocama
  7. Vježba showa u šanku,slaganje cjelokupnog showa za Junior Cup
  8. Ponavljanje showa,vježbanje novih trikova
  9. Vježbanje showa u šanku,izrada koktela u flairu,bar trikovi

Osnove menadžmenta u baru, up-selling vještine, kontrola zaliha, prodaja i marketing itd. Ovaj dio priprema sve polaznike sa malim dijelom znanja koje je potrebno jednom voditelju bara. Smatramo da je bitno da kao barmen poznate obaveze i shvatite težinu posla svojih nadređenih, ali isto tako vam daje prednost ukoliko je vaš cilj postepeno napredovati do te pozicije.

Brendovi pića – Udruga konobara i barmena Hrvatske raspolaže sa cca 400 vrsta različitih pića sa svih strana svijeta. Sa nekima od njih već ste se susretali ali neke najvjerojatnije niste nikada vidjeli. Poznavanjem brendova širite svoje znanje, a u ovom dijelu škole dobiti ćete zadatak napraviti prezentaciju o određenim pićima i cilj vam je pokušati nas iznenaditi nekim novim i zanimljivim informacijama koje još nismo čuli.

Pivo – osnove o njegovoj proizvodnji i podjele. Ponuda piva u ugostiteljskim objektima više se ne dijeli na “svijetlo” i “tamno”, danas ćete pronaći razna domaća i uvozna piva. U ovom dijelu gradiva objasniti će vam se način proizvodnje i plasiranja na tržište te sastavni dijelovi od kojih se ono proizvodi. 

Vino – iako kao barmen morte poznavati izradu koktela, smatramo da je svakako bitno za bilo kojeg radnika u ugostiteljstvu da bude upoznat sa osnovnim informacija o proizvodnji vina i načinu posluživanja istog.

Kava – napitak sa kojim se susrećete svakodnevno. Ovaj dio edukacije upoznati će vas sa porijeklom, načinom nastajanja, sortama kave i njezinim kvalitetama. Kava je napitak sa kojim ćete se susretati i na poslu barmena jer postoje i brojni kokteli koji se pripremaju upravo od kave.

Za sve zaljubljenike u kavu koji žele svladati pripremu i rad na nekoliko vrsta mlinaca i aparatu za kavu nudimo Školu za bariste u trajanju od 4 dana gdje će vam se pružiti osnovno znanje o ovom napitku, pripremanje istoga te pravilna priprema mlijeka i osnovni latte art. Više od ovoj edukaciji pročitajte ovdje.

 

5. Koliko košta Škola barmena?

Za PRIVATNE osobe (edukativna članarina + edukacija) iznosi 7.250,00 kn (sa uključeni PDV-om)

Za PRAVNE osobe (edukativna članarina + edukacija) iznosi 7.750,00 kn (sa uključenim PDV-om)

Privatni članovi moraju uplatiti edukativnu članarinu u iznosu 2.000,00 kn i do kraja trajanja škole ostatak od 5.250,00 kn

Pravni članovi moraju uplatiti edukativnu članarinu u iznosu od 2.500,00 kn i do kraja trajanja škole ostatak od 5.250,00 kn

 

6. Na koje načine se može platiti Edukativna članarina i Škola barmena?

Postoji nekoliko načina na koje možete uplatiti Edukativnu članarinu i Školu barmena:

  1. Gotovinski u uredu Udruge konobara i barmena Hrvatske
  2. U banci putem opće uplatnice
  3. Internet bankarstvom
  4. Za podatke za uplatu nam se obratite ili popunite OBRAZAC na čijem dnu se iste nalaze.

 

 

7. Hoće li mi Udruga pronaći posao ako završim Školu barmena?

Kroz čitavu Školu barmena polaznici dobivaju ocijene, iz praktičnog dijela (vikend praksa) i iz pismenih ispita. Ocjene se kreću od 1 do 10. Svim barmenima koji imaju prosjek ocjena veći od 5 asistiramo u pronalaženju posla u sezoni.

 

8. Treba li mi prijašnje iskustvo?

Ne. Svako iskustvo je dobro došlo, ali nije potrebno.

 

9. Hoću li imati praksu?

Da. Jedan od bitnijih dijelova Škole barmena je praktični dio. Praksa se održava 3 vikenda (petak i subotu od 21-01).  Održava se u klubu u centru grada.

Polaznicima koji odbiju raditi vikende u Udruzi NE asistiramo u pronalaženju posla.

 

10. Koliko polaznika može upisati Školu barmena?

U jednom terminu Škole barmena može biti maksimalno 8 polaznika.

 

11. Koliko često se održava Škola barmena?

Škola barmena održava se svega 5 puta na godinu (od 10. – 5. mjeseca). Najčešće su termini popunjeni mjesec dana prije početka.

 

12. Kome se mogu javiti za više informacija i pitanja?

Javiti nam se možete sljedećim putem, svaki radni dan (pon-pet) od 8 do 16:

  1. Telefonski na +385 51 320 633
  2. Mobitelom (poziv, sms) na +385 98 219 099
  3. Mailom na [email protected]
  4. Osobno u uredu – Eugena Kovačića 2, Rijeka
  5. Porukama na Facebook stranici Barmen.hr

Još informacija o Školi barmena pronađite ovdje.