Najnovije

Predstavljamo vam Sinkeeya :)

Možeš li nam u kratko reći što je točno flair?

Flair je sport, koji je prvenstveno nastao da bi se zabavila publika za vrijeme rada u baru uz pomoć barske opreme i boca u kojima se nalazi piće. Sada je puno više od toga i nešto najbolje što mi se dogodilo u životu.

Kad je započela tvoja ljubav prema flairu?

Hmh… davne 2007. godine kada sam vidio gosp. Zorana Lukića kako izvodi svoje trikove u baru u Slavonskom Brodu, u kojem sam i sam radio. Već slijedeće godine upisao sam školu barmena UKBH i tu počinju moji prvi flair koraci.

Koliko se već baviš njime?

Pa 2008. godine sam prvi puta nešto pokušao sa bocom  i šejkerom, dok početkom 2012. počinjem s intenzivnim treniranjem i natjecanjem.

Koliko dugo si član  Udruge konobara I barmena hrvatske?

Član UKBH sam od 2008. godine, a krajem 2012. postajem glavni  trener Flaira u Barmen.hr-u.

Na kojim si natjecanjima sudjelovao? Koji ti je najbolji rezultat?

Ufff.. teško mi ih je nabrojati… ali prošao sam  30ak natjecanja sigurno… Prvo natjecanje mi je bilo u Biogradu na Moru u kojemu je pobijedio Bruno Vanzan. Izdvojio bih možda par natjecanja koja su mi ostala u sjećanju što se tiče organizacije i samih natjecatelja: WFA Grand Slam Bols Barmen Cup (Hrvatska),WFA Grand Slam BarTT Assen (Nizozemska),Maraschino Flair Open (Hrvatska), BarmeNS Cup (Srbija), Giants Flair Competition (Poljska), SEFK Pula (Hrvatska) i sva Cro Flair natjecanja do sada. Najbolji rezultati su mi 5.mjesto na BarmeNS Cup i 3. mjesto na Barextreme flair competition-u.

Koji ti je najdraži dio posla?

Obožavam svoj posao i sve mi je jako drago. Ako baš moram izdvojiti, onda su to natjecanja i putovanja. Tamo i dalje stječem nova znanja i iskustva koja kasnije mogu prenjeti našim polaznicima Škole barmena, tako da je sve to opet povezano 🙂

Što bi preporučio nekome tko se možda želi okušati u flairu?

Hahaha….Neka proba svakako…Mislim da bi se svakome svidjelo.

Koliko je razbijenih boca iza tvojih rezultata? 🙂

Ne puno… hahaha… blizu sam onim brojčicama sa tri nule…. zezam se… ali dosta se razbijalo zadnjih par godina.


Gdje si imao priliku učiti više o flairu?

U današnje vrijeme sve možete naučiti preko interneta, pa čak i flair, no, najviše sam učio iz natjecanja, iz svojih grešaka i isto tako iz savjeta drugih kolega barmena. Iako se svi mi borimo jedni protiv drugih, isto tako si pomažemo međusobno. To je čar ovog posla, dovoljno je kopetento da te stalno potiče da napreduješ, a opet svi međusobno surađuju.

Na kojem bi natjecanju najviše htio sudjelovati?

Ima ih puno… Definitivno mi je želja otići u Roadhouse (London), kao i što mi je želja sudjelovati na Flairmania WFA Grand Slam u Latviji. No ima tu još puno natjecanja na kojima bih se želio natjecati.

Koja je najgluplja ozljeda koja ti se dogodila pri izvođenju flaira? Privatno I pred publikom?

Nažalost, ozljede su česte u ovom sportu i mogu reći da su sve glupe. Imam sreću da se nisam nikada na natjecanju ozlijedio, ali na treningu su česte modrice, posjekotine, razbijene glave, ruke… ne postoji dio tijela koji nisam udario bocom ili šejkerom…  😉

Koji je tvoj sljedeći korak po pitanju  napredovanja u flairu?

Trenirati sto više mogu da postignem još bolje rezultate u 2015. godini i položiti još par…..ma zapravo,neću vam sve otkriti….stay tuned..